Nvidia Chat with RTX, ce este și cum funcționează acest chatbot AI

Nvidia Chat with RTX este un nou chatbot AI care funcționează direct pe computerele utilizatorilor și poate accesa fișierele lor personale pentru a-i ajuta în gestionarea diverselor sarcini.

Nvidia Chat with RTX a fost dezvoltat pentru a fi un adevărat asistent personal, analizând toate documentele și fișierele personale ale utilizatorilor (stocate pe PC-urile lor) pentru a elimina nevoia de a le căuta manual și, desigur, pentru a răspunde la orice întrebare bazându-se pe aceste informații.

Mai mult, acest chatbot bazat pe inteligența artificială este capabil să facă transcrieri din videoclipurile de pe YouTube; e suficient să furnizezi linkul videoclipului respectiv și să aștepți ca chatbotul să genereze textul.

Așa cum am menționat, Chat with RTX rulează local și nu necesită trimiterea datelor personale în cloud, reprezentând astfel și o soluție foarte atentă la confidențialitatea utilizatorilor.

Iată mai multe informații despre acest subiect.

Nvidia Chat with RTX, cerințe de sistem

Trebuie spus că, cel mai probabil, majoritatea computerelor de gaming sunt capabile să ruleze Nvidia Chat with RTX.

Oricum, cerințele recomandate sunt: o placă grafică Nvidia RTX din seria 40 sau 30 cu cel puțin 8 GB de RAM.

Pe lângă aceasta, PC-ul trebuie să aibă cel puțin 50 GB de spațiu de stocare liber, 16 GB de RAM și să ruleze sistemul de operare Windows 11.

Odată ce aceste criterii sunt îndeplinite, va fi posibil să folosești chatbotul dezvoltat de Nvidia.

Cum să instalezi Nvidia Chat with RTX pe computer

În primul rând, trebuie să descarci instalatorul de pe site-ul oficial Nvidia, care are aproximativ 35 GB, așa că ar putea dura ceva timp.

După ce descărcarea este completă, trebuie să extragi fișierele descărcate pe PC (o altă operațiune care ar putea dura ceva timp) și, după finalizare, trebuie să deschizi folderul creat și să faci dublu clic pe Setup.exe.

Instalarea ar putea dura destul de mult și, deși este complet automatizată, va trebui să aștepți ca programul să descarce tot ce este necesar pentru a porni Nvidia Chat with RTX pe propriul tău PC.

După finalizarea instalării, browserul ar trebui să se deschidă automat și să afișeze interfața utilizatorului pe ecran.

Cum să folosești Nvidia Chat with RTX

Odată ce Nvidia Chat cu RTX a fost deschis corect, poate fi utilizat ca orice alt chatbot AI, cum ar fi ChatGPT sau Google Gemini, de exemplu.

Astfel, utilizatorul nu trebuie să facă altceva decât să scrie în câmpul de text dedicat cererea sa și să aștepte ca sistemul să își facă datoria, afișând răspunsul la întrebarea introdusă.

Desigur, în funcție de solicitare, timpul de răspuns va varia.

De asemenea, resursele hardware disponibile influențează performanța, dar, în general, se poate spune că acest produs este destul de rapid, mai ales dacă nu sunt făcute solicitări prea complexe.

La fel ca alte produse similare, într-un timp rezonabil, Nvidia Chat with RTX va putea oferi răspunsuri satisfăcătoare, într-un timp foarte scurt.

Probleme posibile cu chatbotul Desigur, ca și în cazul altor aplicații chatbot, Nvidia Chat cu RTX nu este scutit de probleme și, în unele cazuri, ar putea prezenta ceea ce în jargon se numește „halucinații”.

Acestea sunt esențial răspunsuri greșite (sau parțial greșite) care, ca întotdeauna în aceste situații, este bine să fie verificate înainte de a fi luate de bune.

Nu este nimic prea grav, oricum, și apoi sunt probleme bine cunoscute cu aplicații AI de acest gen care necesită optimizări suplimentare pentru a deveni cu adevărat de încredere 100%.

Prin urmare, da, Nvidia Chat with RTX și alte soluții similare pot ajuta utilizatorul în multe sarcini, totuși, înainte de a accepta răspunsurile oferite, este întotdeauna recomandat să faci o verificare suplimentară și să te asiguri de veridicitatea informațiilor prezentate.

Lasă un comentariu