Samsung Galaxy Ring, cum funcționează inelul inteligent dezvoltat de compania sud-coreeană

Samsung Galaxy Ring, inelul inteligent al gigantului tehnologic, ar urma să fie lansat în cursul anului 2024 în România și va marca o adevărată revoluție în sectorul dispozitivelor weareable.

Samsung Galaxy Ring este, fără îndoială, unul dintre cele mai așteptate dispozitive și, după primele imagini prezentate în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked de acum câteva săptămâni, entuziasmul utilizatorilor a crescut exponențial, mai ales că în jurul proiectului persistă încă un anumit aer de mister.

Cu toate acestea, cu câteva ore în urmă, a sosit o veste bună pentru consumatori: inelul inteligent ar urma să fie lansat în cursul anului 2024 și ar putea face parte dintr-un sistem mult mai ambițios decât pare la prima vedere.

Iată ce știm.

Ce știm despre Samsung Galaxy Ring

Samsung Galaxy Ring preț și data de lansare în România
Samsung Galaxy Ring preț și data de lansare în România

În aceste zile, Samsung Galaxy Ring a revenit în prim-plan și, conform primelor zvonuri, gigantul sud-coreean ar fi reușit să clarifice toate îndoielile (inclusiv cele legate de dimensiunile considerabile) și ar fi pregătit să lanseze acest nou produs.

Din informațiile disponibile, dispozitivul va fi oferit în trei culori: argintiu-platină, negru-ceramică și aur.

Vor exista mai multe mărimi pentru a se potrivi perfect cu mâinile utilizatorilor și, mai ales, va fi foarte ușor, asemenea unui inel clasic.

Deocamdată, nu au fost dezvăluite detaliile despre senzorii prezenți pe inel, dar primele informații sugerează monitorizarea ritmului cardiac, a calității somnului, a nivelurilor de oxigen din sânge și alte parametri legați de activitatea fizică.

Se pare că compania sud-coreeană a reînnoit și parteneriatul cu Natural Cycles (care se ocupă de monitorizarea sănătății feminine, integrând funcțiile sale și pe Galaxy Watch), motiv pentru care este plauzibil să presupunem că și pe Galaxy Ring va fi posibilă monitorizarea ciclului menstrual, a perioadelor de ovulație și așa mai departe.

În plus, inelul inteligent ar trebui să introducă o nouă funcție numită My Vitality Score, care ia în considerare patru factori: calitatea somnului, activitatea fizică, ritmul cardiac în repaus și variațiile ritmului cardiac, pentru a afișa pe aplicația oficială un fel de tablou general al stării de sănătate a utilizatorilor.

Această funcție va fi implementată și pe Galaxy Watch cu unul dintre următoarele actualizări, deci, cel puțin inițial, va fi exclusivă pentru Galaxy Ring.

Conform primelor informații despre dispozitivul weareable, se pare că utilizatorii vor putea să-și seteze anumite obiective legate de sănătate și să primească actualizări și sfaturi prin intermediul Booster Card, care ar trebui să fie o specie de „dosar informativ” ce va ajunge pe aplicația Galaxy Health până la sfârșitul anului.

La ce preț va fi disponibil Samsung Galaxy Ring?

Hon Pak, medic și vicepreședinte al Samsung care se ocupă de Digital Health, nu a răspuns la întrebare, dar ne putem face o idee uitându-ne la dispozitive similare deja pe piață.

Cel mai cunoscut este Oura Ring, produs de o companie finlandeză, și disponibil în două modele începând de la 329 de euro.

O alternativă mai ieftină este produsă de Gloring (189 de euro).

Ce viitor are Galaxy Ring

Conform specialiștilor, inelul inteligent de la Samsung ar putea inaugura o nouă eră pentru dispozitivele portabile.

Se pare că gigantul sud-coreean intenționează să construiască o specie de „ecosistem” între toate dispozitivele sale, care, pornind de la sănătate, ar putea să includă și alte nevoi ale utilizatorilor, inclusiv gestionarea casei inteligente.

Ideea de bază a acestei noi inițiative ar trebui să facă referire la detectarea ambientală pe mai multe dispozitive, permițând crearea unei rețele reale de dispozitive dezvoltate special pentru a colecta date și a sincroniza totul cu o bază de date unde sunt prezente informații despre viața utilizatorului la 360°.

Este, fără îndoială, o idee ambițioasă care va trebui să includă în același hub toate dispozitivele inteligente sub marca Samsung (și poate chiar și pe cele de la terți) și care ar putea necesita un efort considerabil din partea gigantului tehnologic.

Cu toate acestea, compania consideră acest lucru fezabil și lansarea Samsung Galaxy Ring ar putea marca chiar începutul acestui proiect.

Lasă un comentariu