Samsung Cling Band, ce este și cum funcționează noul smartphone care se înfășoară pe încheietura mâinii

La Mobile World Congress de la Barcelona, Samsung a prezentat prototipul Cling Band, primul smartphone care se înfășoară pe încheietura mâinii produs de compania sud-coreeană. Iată ce știm.

Printre prototipurile cele mai interesante apărute la Mobile World Congress de la Barcelona, a fost cu siguranță Samsung Cling Band, primul smartphone cu ecran flexibil realizat de compania sud-coreeană.

Este un proiect foarte interesant care ar putea aduce un nou format pe piață, dar care, să fim sinceri, trebuie abordat cu prudență.

Este vorba, de fapt, doar despre un prototip realizat de gigantul tehnologic pentru a-și arăta noile ecrane OLED care, optimist vorbind, ar putea fi aplicate și dispozitivelor cu forme „mai puțin convenționale”.

Asta nu înseamnă că dispozitivul va ajunge pe piață (este prea devreme să spunem) dar este o modalitate de a arăta lumii potențialul acestor ecrane și care ar putea fi aplicațiile viitoare.

Cum funcționează Samsung Cling Band

Samsung Cling Band preț și data de lansare în România
Samsung Cling Band

Inovatorul Samsung Cling Band are un ecran OLED extrem de flexibil care se poate îndoi într-atât încât transformă acest smartphone într-un veritabil dispozitiv de purtat la încheietura mâinii, ca un brățară sau un smartwatch.

Și acesta este, de fapt, punctul central al discuției, cu prototipul care vrea să îmbine un smartphone în sensul clasic al termenului și un ceas inteligent, fiind conceput ca o extensie a funcționalităților telefonului propriu, dar care, în acest caz, este un dispozitiv independent.

Desigur, fiind exclusiv un prototip, informațiile despre acesta sunt foarte puține și, în afară de ecranul OLED, știm că pe spate există o cameră foto (cu specificații tehnice necunoscute) și mai mulți senzori pentru monitorizarea parametrilor vitali, cum ar fi ritmul cardiac, nivelurile de oxigen din sânge și, probabil, alte măsurători (active doar în modul smartwatch).

În plus, tot pe spate, dispozitivul are și o specie de „șanț” cu multe caneluri mici utilizate pentru a îndoi telefonul și a-l menține în poziție, cu posibilitatea de a-l atașa la încheietura mâinii ca un brățară hi-tech.

Aceasta este tot ceea ce știm despre Samsung Cling Band și, până când gigantul sud-coreean nu va decide soarta acestui prototip, este probabil că nu vom afla mai mult.

Samsung Cling Band, preț și data lansării

Evident, Samsung Cling Band nu are stabilit un preț sau o dată de lansare și, deocamdată, rămâne doar un prototip prezentat publicului la Mobile World Congress.

Cu toate acestea, dispozitivul a adunat destule aprecieri, mai ales că ar putea fi imaginat ca un adevărat accesoriu de design care ar putea cuceri utilizatorii, în special pe cei în căutarea unui produs nu doar funcțional, dar și estetic atrăgător.

Vom vedea dacă în viitor Samsung va decide într-adevăr să continue dezvoltarea dispozitivului dar, pentru moment, este prea devreme pentru a face previziuni și un astfel de produs ar putea să nu fie printre prioritățile gigantului tehnologic.

Lasă un comentariu