Google Lumiere, cum să folosești aplicația AI pentru a crea videoclipuri din fotografii

Google lansează Lumiere, o aplicație bazată pe inteligența artificială care permite realizarea de videoclipuri plecând de la fotografii: iată cum funcționează.

Google avansează către viitor cu încredere, lansând noi modele și noi aplicații bazate pe inteligența artificială.

Datorită colaborării cu Weizmann Institute of Science și cu Universitatea din Tel Aviv, compania din Mountain View dezvoltă Lumiere, un nou software cu care se pot realiza videoclipuri extrem de realiste pornind de la fotografii și imagini.

Printre multele instrumente bazate pe AI generativ care încep să populeze web-ul, Lumiere, cu numele său evocator, promite să facă numeroși pași înainte și să atragă atenția și curiozitatea utilizatorilor.

Să descoperim despre ce este vorba, cum funcționează, ce conținut permite să se creeze și ce termene sunt prevăzute pentru lansare.

Google Lumiere, ce este și cum funcționează

Google Lumiere Română

Se numește Lumiere și numele său este preluat direct de la frații Lumière, inventatorii cinematografului.

La urma urmei, noul sistem bazat pe AI lansat de Google dorește să aducă mișcare în imagini statice, creând ceva spectaculos și atrăgător.

Lumiere este capabil să realizeze videoclipuri scurte adăugând dinamism în imaginile furnizate de utilizator.

Durata clipurilor video returnate de sistem este, în prezent, de maximum cinci secunde.

Animația poate fi aplicată întregii imagini, doar unei părți sau doar unor mici elemente.

Indicațiile sunt furnizate prin mesaje text (numite prompt) care descriu ceea ce utilizatorul dorește să obțină și să vadă.

Se poate, de exemplu, să introduci imaginea propriului animal de companie și să animezi părți ale corpului său, să miști fotografia unui pârâu sau să adaugi unduiri unei poze care are pe fundal marea.

Imaginile în mișcare nu sunt singurul conținut realizabil cu Lumiere.

Sistemul poate replica stilul altor imagini, permițând utilizatorului să creeze ceva foarte similar, să modifice stilul fotografiilor furnizate, să introducă elemente noi sau să elimine cele nedorite și multe altele, afirmându-se ca un instrument extrem de eficient pentru generarea de videoclipuri cu AI.

Rezultatul realist și optim este posibil datorită arhitecturii Space-Time U-Net și a inteligenței artificiale care, studiind datele și modelele la care are acces, identifică cea mai bună mișcare de aplicat imaginilor.

Google Lumiere, când va fi disponibil în România

În acest moment, aplicația ai Google Lumiere nu este un software disponibil publicului, ci este doar un proiect experimental și de cercetare.

În ciuda rezultatelor excelente obținute, nu va fi lansat în curând.

Asta înseamnă că utilizatorii vor trebui să aștepte mult timp înainte de a putea genera videoclipuri realistice și fără incongruențe pornind de la propriile fotografii.

Înainte de lansare, Google va trebui să încerce să elimine sau să reducă riscurile de încălcare a drepturilor de autor și cele legate de securitate, dezinformare și alte teme importante de evaluat când se discută despre inteligența artificială generativă.

Lasă un comentariu