Cum să folosești Microsoft Copilot pentru a genera texte, imagini și multe altele

Microsoft Copilot este capabil să genereze texte, să creeze imagini sau să efectueze căutări pe web, dar și să interacționeze cu alte aplicații din dispozitivele Windows.

Utilizatorii pasionați de noile tehnologii știu deja că Microsoft Copilot reprezintă noua inteligență artificială generativă dezvoltată de compania Microsoft.

Dar care sunt cu adevărat capacitățile sale? Primul lucru de reținut este că instrumentul AI dezvoltat de Microsoft folosește aceleași modele lingvistice LLM pe care se bazează și renumitele instrumente de la OpenAI: de la ChatGPT-4 la DALL-E 3.

Din acest motiv, Microsoft Copilot poate ajuta utilizatorul din multe perspective: de exemplu, poate genera texte, la fel cum poate crea imagini. La acestea se adaugă posibilitatea de a efectua căutări complexe pe web și capacitatea de a descrie fotografii în detaliu. Fără a uita de scrierea de cod.

În final, Microsoft Copilot este perfect integrat în sistemul de operare Windows 11. Asta înseamnă că asistentul AI comunică cu numeroase programe instalate pe dispozitive.

Această funcționalitate simplifică în mare măsură gestionarea aplicațiilor sau a software-urilor. Utilizatorul trebuie doar să interacționeze cu chatbotul pentru a activa sau a gestiona programul de care are nevoie.

Cum să generezi text cu Microsoft Copilot

Inteligența artificială care stă la baza aplicației Microsoft Copilot poate să ne ajute într-o serie de activități legate de conținutul scris, economisind timp prețios.

În primul rând Copilot poate ajuta la generarea de texte inedite pe baza unor comenzi specifice. De asemenea, poate fi utilizat pentru a efectua căutări cu rezultate mai bune față de cele ale oricărui motor de căutare.

Primul pas pentru a genera texte cu Microsoft Copilot constă în a indica chatbotului stilul de conversație cel mai potrivit pentru situația respectivă. Se poate alege între un stil axat pe precizie, unul pe echilibru și unul pe creativitate.

Apoi, este întotdeauna recomandabil să furnizezi aplicației Copilot cât mai multe instrucțiuni. Începând de la informații despre context, până la detalii legate de rezultatul dorit.

O chestiune este să ceri Copilotului să scrie o poezie romantică pentru a impresiona o persoană specială. O altă situație este să ceri scrierea unui articol pornind de la o serie de surse încărcate.

Microsoft Copilot nu este doar un asistent de scriere. Este și un instrument pentru efectuarea de căutări specifice în vastitatea web-ului.

Și în acest caz, există diverse abordări care conduc la rezultate diferite. Poți să pui o întrebare specifică aplicației Copilot, de genul: „Care este cotația dolarului în timp real?” sau „Câte regiuni sunt în Franța?”.

În final, este posibil să combini cele două aspecte ale Microsoft Copilot menționate până acum. De exemplu, cerând inteligenței artificiale generative să rezume conținutul unei sau mai multor pagini web.

Cum să folosești Microsoft Copilot ca să generezi imagini cu inteligența artificială

Microsoft Copilot este conceput să interacționeze și să lucreze atât cu textul cât și cu imaginile. Și în acest sens este important de reținut că aplicația AI folosește instrumentul DALL-E 3 dezvoltat de OpenAI.

Astfel, Copilot, la fel ca DALL-E 3, este capabil să genereze imagini pe baza unei cereri sau descrieri textuale. Și asta nu înseamnă doar fotografii sau desene, ci și pictograme, logo-uri sau ilustrații.

Și în acest caz, utilizatorul are mult mai multă libertate decât ar putea imagina. De fapt, singura limită este imaginația fiecărei persoane.

Este important de reținut că, cu cât promptul este mai bogat, cu atât imaginea finală de ieșire va fi mai detaliată. Dacă îi ceri aplicației Microsoft Copilot să genereze un portret pe baza unei fotografii, s-ar putea obține un rezultat care nu corespunde așteptărilor.

Lucrurile se schimbă radical trimițând instrumentului o cerere mai precisă. De exemplu, cerând să genereze un portret într-un stil fotorealist în loc de unul caricatural. Și poate folosind o tehnică specifică, sau chiar replicând caracteristicile distinctive ale operei unui anumit artist.

De asemenea, imaginea realizată de Copilot nu trebuie considerată definitivă. Dimpotrivă, utilizatorul are întotdeauna posibilitatea de a rafina: mutând sau schimbând anumite elemente ale compoziției. Sau chiar cerând intervenții asupra unor detalii specifice.

Există apoi un alt domeniu de funcționalități care leagă Microsoft Copilot atât de generarea de texte cât și de procesarea imaginilor.

Inteligența artificială pe care se bazează Copilot este capabilă să studieze o fotografie sau un desen. Și să descrie conținutul său într-un mod incredibil de detaliat.

Pentru a activa această funcție este suficient să încarci orice imagine: de pe propriul dispozitiv sau prin URL. Apoi trebuie doar să ceri instrumentului să descrie ceea ce vede.

Dar nu doar atât. Este posibil să ceri Copilotului să adauge detalii despre elemente omise. La fel cum este posibil să-i ceri să detecteze eventuale texte în cadrul imaginii încărcate.

Alte lucruri pe care le poți face cu Microsoft Copilot

Potențialul Microsoft Copilot este probabil încă de explorat. Dar cu siguranță aplicația nu se limitează la generarea de texte, efectuarea de căutări și crearea sau descrierea imaginilor.

Copilot poate deveni un adevărat centru de control al propriului dispozitiv Windows. De exemplu, interacționând cu diferitele aplicații și programe instalate.

Pentru a obține acest rezultat, este suficient să ceri instrumentului să lanseze oricare dintre aplicațiile disponibile: prin cerere scrisă sau poate prin intermediul microfonului.

La acest punct, va fi însuși Copilot să sugereze utilizatorului unele oportunități de utilizare, în funcție de integrările care caracterizează fiecare software în parte.

În final, Microsoft Copilot este asistentul perfect pentru oricine are nevoie să scrie cod. Și și în acest caz, este suficient să faci o cerere scrisă cât mai specifică posibil.

De exemplu, este posibil să ceri aplicației Copilot să realizeze cod într-un anumit limbaj de programare.

Atenție însă: rezultatul generat ar putea să nu fie funcțional. Prin urmare, este recomandabil să-l revizuiți cu mare atenție.

Lasă un comentariu