HuggingChat, ce este și cum funcționează

Ce este HuggingChat și cum funcționează acest chatbot open source, bazat pe inteligența artificială, care dorește să fie o alternativă bună la ChatGPT.

De când a fost lansat pe piață ChatGPT, chatbot-urile AI au devenit tot mai comune, iar având în vedere potențialul acestor instrumente, nu este surprinzător faptul că tot mai multe companii își dezvoltă propriile proiecte în acest domeniu.

Cel mai recent dintre acestea este HuggingChat, una dintre cele mai populare chatbot-uri AI din ultimul timp, care își câștigă treptat utilizatorii, încercând să devină un rival demn pentru inteligența artificială dezvoltată de OpenAI.

Ce este HuggingChat

HuggingChat este un chatbot AI gratuit și complet open source, bazat pe un model lingvistic de dimensiuni mari (LLM) deținut de un startup numit Mistral AI.

Acest LLM, numit Mixtral8x7B, folosește o cantitate mare de date provenite în principal de pe web, însă, deocamdată, este antrenat cu informații nu chiar recente, care sunt actualizate până spre mijlocul anului 2019.

Desigur, în acești ani, HuggingChat a primit numeroase actualizări, dar, inexplicabil, unele informații sunt încă parțiale și, de exemplu, din primele teste efectuate, pare să fie conștient de pandemie, dar să ignore complet moartea Reginei Elisabeta sau alte informații, cum ar fi schimbarea numelui Twitter în X.

Desigur, este posibil să modificați LLM-ul utilizat accesând setările: Mixtral8x7B este LLM-ul implicit, dar utilizatorul poate opta pentru alte opțiuni, cum ar fi Llama, OpenChat,

În plus, totuși, un aspect pozitiv este că această aplicație AI nu are (cel puțin momentan) o limită pentru token-uri, adică numărul de cuvinte pe care un răspuns poate să le aibă, astfel că, teoretic, HuggingChat ar putea furniza și răspunsuri destul de detaliate.

Cum funcționează HuggingChat

Conversație cu chatbotul AI HuggingChat

Ca să interacționezi cu chatbotul HuggingChat trebuie să accesezi site-ul https://huggingface.co/chat/.

Funcționalitățile HuggingChat sunt cam aceleași ca ale oricărui alt chatbot AI și utilizatorul îi poate cere să furnizeze diverse informații despre un anumit subiect sau să genereze un text generic util pentru orice scop, de la e-mailuri la articole de știri.

Din testele efectuate de mine, HuggingChat se descurcă destul de bine și în limba română.

Așa cum am mai spus, momentan, singura limită al acestui chatbot este actualizarea datelor interne, care sunt blocate la mijlocul anului 2019.

Desigur, această limită poate fi ușor depășită folosind funcția de căutare pe web, care furnizează acestui chatbot toate informațiile de care are nevoie.

Totuși, este bine de reținut că această funcționalitate trebuie activată manual de către utilizator, bifând caseta corespunzătoare de deasupra chat-ului.

Odată ce căutarea a fost efectuată, va fi afișată și o listă a surselor utilizate, pe care le puteți explora în detaliu și chiar urmări cum a fost generat rezultatul obținut, mergând pe întregul traseu parcurs de chatbot pentru a răspunde unei anumite întrebări.

Diferențe între HuggingChat și ChatGPT

Prima diferență între ChatGPT și HuggingChat este, așa cum am menționat deja, LLM-ul utilizat, cu uneltele OpenAI care utilizează GPT-3.5 și GPT-4, în timp ce celălalt folosește modelul proprietar Mixtral8x7B (cu posibilitatea de a fi schimbat, așa cum am văzut mai devreme).

HuggingChat este complet gratuit în comparație cu ChatGPT și, în plus, este complet open source, ceea ce pentru mulți ar putea fi un avantaj semnificativ.

Cu ChatGPT Plus puteți utiliza DALL-E, Căutare cu Bing și Interpretorul de Cod, pe când celălalt permite doar utilizarea gratuită a căutării pe web.

În cele din urmă, HuggingChat, pentru moment, nu are o aplicație pentru Android sau iOS și oferă doar interfața web, care poate fi accesată cu ajutorul unui browser de pe calculator sau telefon pe site-ul https://huggingface.co/chat/.

Lasă un comentariu