Aplicații meteo bune și gratis care arată precis vremea în România

În acest articol găsești cele mai precise aplicații meteo gratuite care arată corect vremea în România, astfel poți să afli rapid și simplu prognoza meteo în localitatea ta sau orice alt oraș din lume.

Starea vremii este una dintre cele mai căutate informații pe telefon, atât pentru organizarea activităților de zi cu zi, cât și pentru planificarea călătoriilor și vacanțelor.

Prognoza meteo este integrată în sistemul de operare al telefonului, dar se pot descărca și alte aplicații meteo gratuite, disponibile în magazinele de aplicații precum Google Play și App Store.

Am testat mai multe aplicații meteo și le-am ales pe cele mai bune, astfel poți să o instalezi gratuit pe cea care îți oferă cele mai utile opțiuni.

Weawow, aplicație meteo gratis fără reclame de publicitate

Prima aplicație meteo pe care o recomand este Weawow care, pe lângă faptul că e gratuită și fără reclame, vine cu o serie de opțiuni foarte utile.

În primul rând, poți alege sursa datelor meteo dintr-o varietate largă, cum ar fi NWS (NOAA), Meteo France, Dark Sky și multe altele.

Această opțiune îți oferă flexibilitate și precizie în informațiile meteo, în acest mod, dacă o sursă nu este precisă, poți alege alta imediat.

Interfața simplă și intuitivă este o altă caracteristică foarte importantă.

Poți naviga ușor prin aplicație, gestionând locuri preferate și obținând informațiile dorite printr-o simplă derulare în jos a ecranului.

În plus, aplicația include hărți meteo și radar, permitându-ți să vezi prognoza pe un model 3D al Pământului sau să verifici radarul de precipitații prin Google Maps.

Pe lângă toate acestea, interfața ei e plină de fotografii uimitoare de la fotografi din întreaga lume, care reflectă starea vremii din locația ta.

Așa, poți vedea imediat dacă e soare sau plouă, fără să citești zeci de cuvinte.

Și dacă ești pasionat de fotografie, poți să-ți postezi și tu pozele pe site-ul lor, și cine știe, poate vor ajunge în aplicație!

Interfața personalizabilă e un alt avantaj al acestei aplicații pentru vreme.

Poți să-ți setezi ecranul principal cu informații precum prognoza meteo zilnică sau orară, radarul, și multe altele.

Ai opțiunea de a sorta diferite elemente meteo după preferințe și de a alege între teme de culoare negru și alb.

Și nu în ultimul rând, Weawow oferă o serie de widget-uri personalizabile.

Asta înseamnă că poți avea pe ecranul principal al telefonului informații meteo fără să accesezi mereu aplicația​​​​​​​​​​.

Weawow este o aplicație meteo bună cu adevărat, pe care îți recomand să o încerci.

În prezent, pe Google Play are media de 4,9 stele din maximum 5, din peste 600.000 de recenzii.

Poți să instalezi aplicația pe telefon Android de pe Google Play sau pe iPhone de pe App Store.

Yahoo Meteo, una dintre cele mai bune aplicații meteo gratuite

O altă aplicație meteo bună și gratuită pe care o recomand este Yahoo Meteo.

Interfața grafică este deosebit de elegantă și include poze foarte frumoase de pe platforma Flickr.

Pozele sunt afișate în funcție de starea vremii, deci dintr-o privire poți vedea dacă va fi senin sau va ploua.

Această aplicație îți permite să fii mereu la curent cu vremea în timp real.

Pe ecranul principal sunt afișate informații despre prognoza meteo zilnică și săptămânală.

Dacă accepți notificările, poți să primești actualizări zilnice dimineața despre vremea zilei respective.

Aplicația este elegantă și completă; pe ecranul principal poți vedea diverse funcții prin simpla derulare în jos.

Sunt incluse detalii precum calitatea aerului, nivelul de polen și chiar informații despre condițiile meteo curente, cum ar fi temperatura resimțită, umiditatea relativă, presiunea atmosferică, vizibilitatea și indicele UV.

Pentru o utilizare și mai eficientă, Yahoo Meteo oferă noi widget-uri pentru ecranul principal, în acest mod poți să consulți prognoza meteo rapid, fără să mai deschizi aplicația.

Dacă dorești să încerci aplicația Yahoo Meteo o poți descărca gratuit de pe Google Play sau App Store.

Vremea 14 zile Meteored

Aplicația Meteored, dezvoltată de o companie cu experiență de peste 20 de ani în meteorologie, oferă prognoze meteo precise bazate pe Modelul European (ECMWF).

În prezent, pe Google Play are media de 4,8 din 5 stele din peste 1,5 milioane de recenzii.

Cu un design modern și intuitiv, verificarea vremii devine rapidă și ușoară.

Aplicația include hărți meteo animate, radar pentru precipitații și imagini satelitare, inclusiv cu infraroșu și vapori de apă, plus informații despre clima de coastă.

Poți să personalizezi interfața aplicației cu teme unice și verifici prognoza meteo pentru următoarele 14 zile, cu detalii orare cum ar fi presiunea atmosferică, temperatura, vântul, precipitațiile și multe altele.

Aplicația include widget-uri meteo moderne pentru ecranul tău principal și permite partajarea vremii cu prietenii pe rețele sociale.

Meteored are o acoperire largă, cu peste 40.000 de locații în România și peste 6 milioane în lume, permițându-ți să verifici vremea în locuri precum București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Oradea, dar și orașe internaționale ca Paris, Londra sau Roma.

Ca să instalezi gratuit aplicația meteo Meteored pe telefon Android accesează Google Play aici, iar pentru instalare pe iPhone accesează App Store aici.

Vremea24: Vremea, Radar, Meteo

Aplicația Vremea24: Vremea, Radar, Meteo, dezvoltată de wetter.com, este un instrument esențial pentru oricine dorește să fie informat despre condițiile meteorologice.

Această aplicație meteo gratuită oferă o privire de ansamblu rapidă și ușoară asupra vremii curente, direct din locația ta.

Datorită radarului pentru ploaie și furtună, poți urmări mișcările exacte ale vremii atât la nivel național, cât și în zona ta.

Vremea24 vine cu funcții impresionante precum:

 • Informații actualizate despre starea vremii din locația ta.
 • Monitorizarea datelor climatice cheie, cum ar fi temperatura, viteza și direcția vântului și orele de lumină zilei.
 • Radar de precipitații precis.
 • Prognoze meteo orare, zilnice și pe termen lung.
 • Camere live care îți permit să urmărești vremea în direct de la Turnul Eiffel sau din alte locații.
 • Radar pentru ploaie și furtună disponibil la nivel global.
 • Widget meteo pentru ecranul principal.
 • Notificări push pentru actualizări importante ale vremii.

Aplicația analizează mai multe surse de date pentru a oferi o imagine detaliată a climei, inclusiv temperatura curentă, presiunea atmosferică sau timpul de apus al soarelui.

Pentru instalare vremea pe telefon Android accesați Google Play aici, pentru instalare pe iPhone accesați App Store aici.

Weather Forecast, aplicație pentru vreme bună și gratuită

Aplicația Weather Forecast, disponibilă doar pentru Android, îmbină funcționalitatea cu o interfață grafică atrăgătoare și ușor de utilizat.

Interfața este proiectată pentru a fi intuitivă, permițând acces rapid la informații esențiale despre vreme, cum ar fi temperatura curentă, prognozele orare și zilnice.

Ecranul principal afișează clar și simplu toate datele meteo importante, iar funcțiile suplimentare, cum ar fi harta radar meteo și alertele de vreme extremă, sunt integrate armonios, fără a supraîncărca vizual interfața grafică.

Widget-urile personalizabile permit afișarea datelor meteo direct pe ecranul principal al telefonului, oferind o privire de ansamblu rapidă asupra condițiilor meteorologice curente și viitoare.

Este cu adevărat una dintre cele mai bune aplicații meteo gratis pentru Android.

Pentru instalare pe telefon Android accesați aici Google Play.

2 comentarii la „Aplicații meteo bune și gratis care arată precis vremea în România”

 1. Cam toate dau rateuri, nu mai spun de faptul ca te deranjeaza cu notificari. Vrei o aplicatie meteo buna? Las-o doar pe cea preinstalata in sistem. E super buna si precisa.

  Răspunde

Lasă un comentariu