Programe și aplicații pentru editare poze bazate pe inteligență artificială

Inteligența artificială poate fi de un real ajutor atunci când doriți să retușați sau să îmbunătățiți o fotografie înainte de a o publica pe rețelele de socializare. Iată cele mai bune programe și aplicații pentru editare poze cu inteligența artificială.

Aplicațiile bazate pe inteligența artificială pot să simplifice numeroase operațiuni sau chiar să le execute în locul nostru.

Acest lucru se aplică și în domeniul editării fotografiilor.

Oricine, chiar și cei fără competențe grafice și care nu sunt capabili să folosească instrumente de editare poze profesionale, pot îmbunătăți și modifica în câteva clicuri propriile fotografii, înainte de a le arăta persoanelor dragi sau de a le publica pe rețelele sociale sau pe alte platforme.

Editarea pozelor prin AI este posibilă datorită programelor și aplicațiilor care pot fi găsite cu ușurință online, fie gratuit, fie contra cost, dacă doriți funcționalități avansate.

În majoritatea cazurilor, interfața este simplă și intuitivă, accesibilă tuturor, chiar și celor mai puțin familiarizați cu instrumentele digitale.

Nu trebuie să folosești instrumente complicate de editare, tot ce trebuie să faci este să scrii ce dorești să modifici, iar aplicația o va face imediat.

Să descoperim cele mai bune unelte, aplicații și programe pentru retușarea fotografiilor care au integrat Inteligența Artificială, funcționalitățile lor și cum să le accesați și să le utilizați.

Fooocus, aplicație AI gratuită pentru generare și editare poze

Printre cele mai eficiente instrumente se numără Fooocus, un program gratuit și open source bazat pe inteligență artificială, care permite nu doar modificarea și îmbunătățirea propriilor imagini, ci și generarea de noi imagini din text scris de utilizator.

Cei care folosesc Fooocus, așadar, nu trebuie să fie capabili să execute operațiuni tehnice complicate asupra imaginilor, ci pot crea tot ceea ce doresc folosindu-se de AI doar introducând comenzile dorite.

Se pot obține imagini extrem de realistice, desene, imagini fantasy, stiluri personalizate și multe altele, setând parametri precum rezoluția și dimensiunile.

Se poate cere programului să îmbunătățească o fotografie proprie, eliminând anumite obiecte sau persoane, intervenind asupra neclarităților sau elementelor de calitate scăzută, înlocuindu-le sau îmbunătățindu-le.

Fooocus este un program gratuit, compatibil cu Windows, Linux și macOS.

Poate fi descărcat de pe GitHub de aici.

Lensa AI, editare poze cu inteligența artificială

Lensa AI este o aplicație de editat poze compatibilă cu dispozitivele iOS și Android.

Datorită suportului oferit de inteligența artificială, permite îmbunătățirea selfie-urilor și fotografiilor într-un mod extraordinar în câteva secunde.

Cu Lensa AI se poate perfecționa aspectul pielii, se poate estompa fundalul pentru a scoate în evidență subiectul principal al cadrului, crește contrastul, adăuga profunzime, intensifica culorile, ajusta luminozitatea, claritatea sau saturația, înlocui fundalul sau adăuga unul animat sau aplica filtre și efecte predefinite.

Modificările pot fi efectuate în mod automat, fără a fi nevoie să ajustați manual fiecare aspect.

Lensa poate fi utilizată gratuit pe Android sau iPhone dar, dacă doriți să utilizați funcții avansate, trebuie să cumpărați un abonament.

Canva AI, aplicație cu numeroase funcții de editare poze

Canva AI este printre cele mai îndrăgite aplicații de editat poze cu inteligența artificială pentru numărul mare de instrumente pe care le pune la dispoziție, chiar și în versiunea sa gratuită, și pentru simplitatea de utilizare.

Cu implementarea Inteligenței Artificiale pe platformă, unele operațiuni au devenit extrem de ușor de executat, printre care se remarcă cele legate de retușarea fotografiilor.

Cu editorul de fotografii bazat pe AI oferit de Canva, se poate modifica o întreagă fotografie sau doar o parte din aceasta.

Cu doar câteva clicuri este posibil să generați noi imagini, să le îmbunătățiți aspectul celor care le-ați făcut deja, să eliminați și să înlocuiți fundaluri, să ștergeți elemente, să ajustați anumiți parametri automat sau să efectuați alte operațiuni.

Aplicația Canva AI poate fi utilizată gratuit online sau instalând aplicația pe Android sau iPhone.

Alte programe și aplicații pentru modificarea imaginilor cu AI

Cei care doresc să modifice imaginile direct de pe smartphone, pot opta pentru PhotoDirector, aplicația compatibilă cu dispozitivele iOS și Android care permite îmbunătățirea, animarea, editarea și stilizarea fiecărei imagini.

Permite aplicarea de decorațiuni, înlocuirea fundalurilor, eliminarea obiectelor, aplicarea de efecte și alte operațiuni importante.

Se poate utiliza gratuit sau, dacă doriți să accesați funcționalități avansate, abonându-vă la Premium.

O alternativă validă este Starryai, care permite generarea a 5 proiecte pe zi gratuit fără watermark-uri. Pentru a obține ceea ce doriți este suficient să indicați niște cuvinte cheie.

EnhanceFox este o aplicație gândită special pentru a potența retușarea fotografiilor și editarea videoclipurilor, folosind Inteligența Artificială.

Cu ajutorul acestui instrument, puteți estompa conținutul, faceți-l mai clar și luminos, îmbunătăți calitatea imaginilor și filmelor.

Mimic este aplicația ideală pentru a anima selfie-uri și fotografii, cu scopul de a crea conținut distractiv de publicat pe rețelele sociale sau de a împărtăși cu familia și prietenii.

Mulțumită acestui instrument, puteți, de exemplu, să faceți un animal să vorbească sau să cânte, alegând una dintre melodiile din vasta colecție muzicală.

Google Foto, serviciul pentru arhivarea și editarea fotografiilor, introduce treptat instrumente bazate pe inteligența artificială, pentru o modificare simplă și imediată a imaginilor.

Este o soluție practică, ideală pentru modificările mai puțin complexe.

Un comentariu la „Programe și aplicații pentru editare poze bazate pe inteligență artificială”

  1. Recomand Leonardo Ai pentru generare si editare poze cu inteligenta artificiala. E gratis, cu unele limitari, dar este cu mult peste Fooocus.

    Răspunde

Lasă un comentariu