Aplicații de editare video online cu inteligență artificială

Inteligența artificială poate fi utilă pentru a accelera și a simplifica operațiunile de editare video: iată ce aplicații online bazate pe AI puteți să utilizați dacă doriți să modificați videoclipurile voastre rapid și ușor.

Atunci când decideți să publicați un video pe canalele dvs. de social media sau pe web, pentru a-l face mai atractiv, trebuie să efectuați o activitate preliminară de editare video.

Există multe aplicații online pentru a modifica și tăia video, care vă permit să adăugați texte și subtitrări, pentru a insera efecte speciale, autocolante, benzi sonore și multe altele.

Aceste instrumente evoluează rapid, datorită introducerii și aplicării inteligenței artificiale.

Astfel, inteligența artificială face procesul de editare video online mai eficient, mai rapid și accesibil pentru toată lumea.

Cu ajutorul programelor de editat video online bazate pe inteligență artificială, oricine poate face rapid modificări mici sau mari la propriul conținut.

Acestea sunt, de asemenea, extrem de avantajoase pentru creatorii profesioniști, care pot dedica mai mult timp activităților creative.

Online puteți găsi numeroase aplicații AI pentru editarea video, unele accesibile gratuit, altele care necesită abonament și plată.

În orice caz, înainte de a decide ce instrument să folosiți, este bine să cunoașteți caracteristicile și funcționalitățile acestora.

Lumen5, o aplicație de editare video online simplă și intuitivă

Editare video cu Inteligența Artificială
Editare video cu Inteligența Artificială.

  Lumen5 este o platformă de editare video online care vă permite să creați conținut profesional și captivant, potrivit pentru publicarea pe rețelele sociale, pentru a fi utilizat în campanii publicitare sau pentru realizarea unor videoclipuri private deosebite, care pot capta atenția publicului.

  Pentru a-l utiliza nu este nevoie de o pregătire solidă sau de experiență în activitățile de editare video, deoarece, datorită funcționalităților intuitive și ușor de utilizat, sunt suficiente câteva minute pentru a obține rezultate excelente.

  Lumen5 pune la dispoziția utilizatorului instrumente bazate pe inteligență artificială care accelerează și automatizează crearea videoclipurilor și transformă conținutul, făcându-l adecvat pentru publicare pe bloguri sau pe diverse rețele sociale.

  De exemplu, puteți transforma direct un text într-un videoclip.

  Inteligența artificială va propune utilizatorului un scenariu principal bazat pe textul furnizat sau alte propuneri alternative.

  În același timp, va fi afișată estimarea duratei videoclipului și alte detalii.

  Videoclipul se poate personaliza în toate detaliile sale.

  Aplicația Lumen5 poate fi utilizată gratuit, dar cu anumite limitări. Videoclipurile vor avea o rezoluție mai mică comparativ cu alte soluții și se vor putea realiza maximum cinci conținuturi pe lună. Acestea vor fi marcate cu filigranul aplicației.

  Dacă doriți să accesați funcționalități avansate, trebuie să vă abonați la unul dintre planurile de abonament, care au un cost minim de 19 dolari pe lună, până la un maxim de 149 de euro pe lună.

  Companiile și echipele cu nevoi specifice pot solicita o ofertă pentru planuri personalizate.

  Poți să încerci gratuit aplicația de editare video online bazată pe inteligența artificială Lumen5 pe site-ul oficial https://lumen5.com/.

  Adobe Premiere Pro, editare video cu inteligența artificială

   Adobe Premiere Pro este unul dintre instrumentele cele mai cunoscute și apreciate de profesioniștii în editarea video, deoarece pune la dispoziția utilizatorilor o colecție extrem de bogată de instrumente, care a fost făcută și mai interesantă prin implementarea inteligenței artificiale.

   Tehnologia AI a fost introdusă în toate domeniile Adobe Creative Cloud, inclusiv în Adobe Premiere Pro, prin Adobe Sensei, care a revoluționat complet fluxul de lucru al multor profesioniști și creatori, făcând activitățile mai imediate și mai simple.

   Cu ajutorul inteligenței artificiale din Adobe Premiere Pro, se pot efectua numeroase activități, fie că se doresc realizarea unor videoclipuri scurte pentru social media sau a unor lungmetraje.

   Sunt disponibile instrumente de montaj care permit crearea de montaje bazate pe text.

   Apoi se poate interveni, perfecționând, reordonând și tăind clipurile.

   Adobe Premiere Pro poate genera automat subtitrări și transcrieri în peste 18 limbi, îmbunătățește calitatea discursului eliminând zgomotele de fundal, taie automat scenele și aplică corecțiile cromatice necesare pentru a obține un rezultat final bun.

   Dar nu se oprește aici. Grație unei funcționalități numite Tăiere morphing, se evită tăieturile bruște între un clip și altul și se face conținutul mai fluid. Cu instrumentul AI se pot asambla culorile diferitelor clipuri și corecta unii parametri, sincroniza video-ul cu coloana sonoră și efectua rapid alte activități importante.

   Costul Adobe Premier Pro variază foarte mult în funcție de nevoile dvs. Dacă doriți să aveți acces la întreaga Creative Cloud, care conține și Photoshop, trebuie să suportați un cost de aproximativ 68 de euro pe lună. Adobe Premiere Pro costă aproximativ 26,60 euro pe lună.

   Nu este greu de găsit perioadele de promoții speciale și oferte specifice pentru companii, studenți, profesori, școli și universități.

   Canva, editor video online în parte gratuit

    Canva este o aplicație de editare video online foarte versatilă, care permite crearea sau editarea de imagini și videoclipuri.

    Pe platformă pot fi create conținuturi de înaltă calitate și, datorită introducerii inteligenței artificiale, se pot obține rezultate extrem de satisfăcătoare cu câteva clicuri.

    Mai precis, Canva a introdus Proiectul Magic, curând disponibil și în limba română, care permite transformarea automată, datorită AI-ului, a propriului conținut în videoclipuri scurte, pentru a le partaja pe rețelele sociale.

    Utilizatorii trebuie doar să aleagă clipuri și imagini și să dea indicații cu privire la ceea ce doresc să obțină. Instrumentul se va ocupa de montaj.

    Canva ajută la identificarea coloanei sonore potrivite, la eliminarea fundatului videoclipurilor cu un singur clic, la adăugarea de animații și la redimensionarea corectă a videoclipurilor pentru platforma de destinație.

    Instrumentul poate fi utilizat gratuit, dar pentru a putea exploata funcționalitățile avansate, trebuie să vă abonați la Canva Pro, care are un cost începând de la 11,99 euro pe lună.

    Puteți încerca aplicația Canva pe site-ul oficial https://www.canva.com/.

    Lasă un comentariu