Aplicații de editat poze gratis pentru telefon Android sau iPhone

Iată 8 aplicații de editat poze gratis pentru telefon Android și iPhone.

Dorești să modifici rapid și gratuit fotografiile făcute cu smartphone-ul tău, fără să apelezi la programe complicate de editare foto precum Photoshop?

Dacă nu ești încă familiarizat cu software-urile de post-producție gratuite disponibile pentru PC, poți opta pentru aplicații dedicate smartphone-urilor.

Astăzi, este posibil să retușezi o varietate largă de imagini, inclusiv portrete, mâncăruri și peisaje, direct de pe telefonul mobil sau tabletă, prin instalarea unor aplicații de editare foto.

Înainte de a continua, este util de știut că pentru retușarea fotografiilor într-un mod profesional sunt necesare programe mai avansate, concepute pentru a fi utilizate pe desktop, cel mai cunoscut exemplu fiind Adobe Photoshop.

În acest articol îți voi prezenta cele mai bune aplicații gratuite de editare foto, compatibile atât cu sistemele Android, cât și cu iOS.

Chiar dacă sunt aplicații pentru smartphone, acestea oferă o calitate a editării foto cu adevărat impresionantă.

Unele aplicații de editat poze sunt foarte ușor de folosit, în timp ce altele necesită mai mult timp pentru a învăța cum să utilizezi toate uneltele și filtrele incluse.

Important: toate aplicațiile enumerate mai jos sunt gratuite și nu necesită înregistrarea unui cont pentru a fi folosite. O excepție o constituie programul Lightroom, pentru care este necesar să înregistrezi un cont gratuit pe site-ul Adobe.

Aplicații de editat poze gratis pentru telefon Android sau iPhone

Iată care aplicații recomand pentru editare poze pe telefon.

LightX

Aplicații de editat poze gratis pentru telefon Android și iPhone

LightX, disponibilă pentru Android și iOS, este fără îndoială una dintre cele mai bune aplicații de editat poze disponibile gratis pe web.

Punctele sale forte sunt designul minimalist și ușurința de utilizare, care îți vor permite să modifici imaginile tale în câțiva pași simpli direct de pe smartphone-ul tău.

Aplicația include și un tutorial scurt care îți va explica toate funcțiile pe care le oferă aplicația și cum să le folosești.

Caracteristici și principalele avantaje:

 • Numeroase efecte speciale și filtre pentru a crea opere de artă cu fotografiile tale
 • Instrument de selecție inteligentă pentru eliminarea fundalului
 • Funcționalități avansate pentru retușarea feței în portrete

Pentru descărcare și instalare gratis pe telefon accesează Google Play aici sau App Store aici.

Snapseed

aplicație gratuită de editare poze pe telefon

Snapseed este o aplicație de editat poze gratuită foarte cunoscută printre fotografi, profesioniști și amatori.

Creată de Google, oferă o gamă largă de funcționalități și o interfață intuitivă pentru editarea fotografiilor.

Include o bibliotecă vastă de filtre, dar spre deosebire de alte aplicații, îți permite să modifici aceste filtre și să creezi unul personalizat de la zero.

Sunt incluse și toate instrumentele clasice de editare, cum ar fi: decupare, luminozitate, corecție culori, redresare, adăugare text, vignette și claritate.

În plus, permite o selecție precisă a subiectului, obținând astfel un efect de blur pe fundal.

Caracteristici și principalele avantaje:

 • Posibilitatea de a exporta fotografiile păstrând o calitate foarte înaltă a imaginii
 • Compatibil cu fișiere JPG și RAW
 • Posibilitatea de a adăuga scris pe poze
 • Instrumente avansate de editare poze

Pentru descărcare și instalare gratis pe telefon accesează Google Play aici sau App Store aici.

Adobe Express

Aplicații editare poze gratis pe telefon - Adobe Express gratis

Noua aplicație Adobe Express este disponibilă în beta cu inteligența artificială Firefly.

Adobe Express este un instrument popular pentru design, care se bazează pe zeci de ani de experință în tehnologiile de imagine, video și design ale Adobe.

Acesta permite utilizatorilor să creeze în mod simplu și rapid conținut social, poze, videoclipuri scurte, pagini web și multe alte tipuri de conținut.

Noua aplicație pune la dispoziție caracteristicile Firefly Generative Fill, Text to Image și Text Effects, precum și funcții de editare video rapide și ușor de utilizat, integrate direct în fluxurile de lucru mobile, cu scopul de a revoluționa crearea de conținut pentru toată lumea.

Noua aplicație Adobe Express este menită să facă mai rapidă, mai simplă și mai distractivă crearea de postări pentru social media, afișe, pliante și altele pentru oricine: antreprenorii și profesioniștii independenți pot edita videoclipuri și programa conținut pentru social media direct din aplicație, elevii pot utiliza funcția Text to image pentru a-și îmbunătăți proiectele școlare cu imagini expresive, iar profesorii pot dezvolta lecții mai captivante.

Cu Generative Fill, utilizatorii pot adăuga noi obiecte sau pot elimina cele nedorite din fotografii, iar profesioniștii creativi pot accelera și simplifica crearea de conținut direct de pe smartphone, în cadrul echipelor de marketing pe social media, utilizând seturile de mărci și colaborarea fără întreruperi.

Funcționalitățile integrate în Adobe Express sunt:

Text to image: cu această funcție se pot crea imagini utilizând inteligența artificială generativă Firefly.

Generative Fill: funcție pentru a adăuga, șterge sau înlocui persoane, obiecte și altele, folosind simple indicații de text.

Text Effects: pentru a crea titluri și texte care să atragă mai multă atenție, cu stiluri bazate pe inteligența artificială generativă.

Video: se pot utiliza șabloane pentru a combina clipuri, imagini și muzică, a adăuga animații și a genera subtitrări în peste 100 de limbi; suport pentru videoclipuri în 4K.

Extinderea modelelor și conținutului: acces la mii de șabloane video și cu mai multe pagini, peste 25.000 de fonturi Adobe și sute de mii de videoclipuri, track-uri audio, imagini și resurse Adobe Stock.

Acțiuni rapide: pentru editarea de fotografii și videoclipuri, inclusiv eliminarea fundalului și redimensionare cu un singur click.

Content Scheduler: permite programarea, previzualizarea, programarea și publicarea conținutului pe rețelele sociale (cum ar fi Instagram și TikTok) într-un mod simplu și rapid.

Brand Kit: pentru încărcarea și partajarea tuturor elementelor de brand și utilizarea ușoară a fonturilor, culorilor și logo-urilor în orice proiect.

Colaborare: pentru a accelera procesul de creare, permite co-editarea în timp real și funcții de revizuire și comentarii fără întreruperi.

Abonații la Creative Cloud pot utiliza direct aplicația Adobe Express pentru a accesa, lucra și edita proiecte creative din Photoshop și Illustrator sau chiar pot adăuga fișiere conexe care se sincronizează în timp ce sunt editate în aplicațiile Creative Cloud.

Inteligența artificială generativă oferită de Adobe Firefly include și Content Credentials pentru activele create utilizând chiar funcționalitățile Firefly, pentru a indica faptul că a fost utilizată inteligența artificială.

Aceasta este o „etichetă informativă” digitală care garantează o mai mare încredere și transparență a conținutului: poate afișa numele creatorului imaginii, data creării, instrumentele utilizate și eventualele modificări efectuate.

Aceste date se bazează pe tehnologia open-source a Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) și sunt concepute pentru a rămâne asociate conținutului generativ oriunde ar fi utilizat sau publicat.

În timpul fazei beta, funcționalitățile premium pot fi utilizate gratuit, fără abonamente.

Utilizatorii Android pot descărca pur și simplu Adobe Express (beta) de pe Google Play de aici, în timp ce utilizatorii iOS trebuie pot descărca aplicația de pe Apple Store de aici.

Pixlr

Editare poze gratis pe telefon

Pixlr este una dintre cele mai utilizate aplicații de editat poze, care oferă utilizatorului mii de funcționalități și efecte pentru a-și exprima creativitatea și pentru a transforma fotografiile în opere de artă.

Disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS, oferă și posibilitatea de a crea colaje fotografice cu o gamă largă de layout-uri și fundaluri.

Pentru cei care doresc să retușeze fața în poze, există funcționalitatea de îmbunătățire a selfie-urilor care permite eliminarea petelor și a ochilor roșii și albirea dinților.

Caracteristici și principalele avantaje:

 • Bară de navigare simplă și intuitivă
 • Posibilitatea de a adăuga scris pe poze
 • Funcție de suprapunere transparentă
 • Partajarea fotografiilor pe Instagram, Facebook, Twitter sau prin e-mail
 • Butonul Favoriți pentru acces rapid la efectele cele mai utilizate
 • Dublă expunere fotografică

Pentru descărcare gratis și instalare pe telefon accesează Google Play aici sau App Store aici.

Adobe Lightroom

Editare poze pe telefon

Adobe Lightroom este o aplicație pentru editare poze care include toate funcționalitățile faimosului program pentru desktop.

Pentru a utiliza Lightroom pe dispozitivele Android și iOS este necesar să creezi un cont Adobe gratuit.

Această aplicație de modificat poze îți va permite să modifici, să corectezi și să îmbunătățești fotografiile tale ca un adevărat profesionist, având la dispoziție numeroase instrumente de retușat, efecte și filtre.

După încărcarea fotografiilor în Lightroom, poți corecta expunerea, tonalitatea, saturația, contrastul, culorile și claritatea.

De asemenea, sunt disponibile diferite tutoriale și lecții de fotografie care te vor ajuta să devii un fotograf mai bun.

Caracteristici și principalele avantaje:

 • Multe funcții de editare poze pe telefon
 • Posibilitatea de a partaja imaginile pe rețelele sociale sau prin e-mail
 • Posibilitatea de a crea albume pentru a organiza imaginile

Pentru descărcare și instalare pe telefon accesează Google Play aici sau App Store aici.

Photo Studio

Editare poze pe telefon

Photo Studio este o aplicație puternică și multifuncțională pentru modificarea fotografiilor.

Acest editor de imagini îți va permite să creezi colaje fără reclame invazive și fără a adăuga filigrane la final.

Include o gamă largă de efecte, filtre și instrumente pentru editarea textului și pentru corectarea culorilor.

Caracteristici și principalele avantaje:

 • Editarea textului cu fonturi, autocolante și rame personalizate
 • O mare varietate de rame reglabile, forme, fundaluri personalizabile, șabloane și stickere
 • Funcții pentru personalizarea fotografiilor
 • Stampila Clone pentru a copia obiecte, schimba sau șterge un fundal
 • Funcții pentru partajarea fotografiilor retușate pe WhatsApp, Facebook și Instagram

Pentru descărcare și instalare pe telefon accesează Magazin Google Play aici sau App Store aici.

Prisma Photo Editor

Prisma este una dintre cele mai folosite aplicații de editat poze, perfectă pentru a-ți elibera creativitatea cu o varietate enormă de funcții, filtre și efecte.

Celebră pentru filtrul său care transformă fotografiile în opere de artă, această aplicație gratuită de modificat poze permite fotografiilor tale să arate ca și cum ar fi picturi ale lui Picasso, Munch sau Dalí.

În biblioteca de filtre artistice sunt disponibile peste 400 de stiluri „picturale” diferite dintre care să alegi.

Este posibil să retușezi pielea fețelor cu funcții pentru eliminarea imperfecțiunilor și a ochilor roșii.

După finalizarea editării, Prisma salvează automat imaginea pe dispozitivul tău, permițând astfel o partajare rapidă pe orice aplicație de social media.

Caracteristici și principalele avantaje:

 • Bibliotecă vastă de filtre artistice
 • Partajare rapidă a imaginilor pe rețelele sociale
 • Retușarea pielii și a ochilor

Pentru instalare gratis pe telefon accesează Google Play aici sau App Store aici.

PicsArt Photo Studio

PicsArt este o altă aplicație de editare foto și video pentru smartphone-uri, cu peste 600 de milioane de instalări până acum.

Perfectă pentru iubitorii de filtre fotografice artistice, include o multitudine de funcționalități gratuite.

Cu PicsArt poți elimina fundalul din imaginile tale, ai acces la peste 200 de fonturi pentru scris pe poze, poți schimba culoarea părului și poți crea videoclipuri distractive pentru IGTV sau TikTok.

De asemenea, poți crea colaje de imagini pentru a le publica în poveștile tale de pe Instagram.

Creatorul de colaje PicsArt oferă sute de șabloane gratuite și în fiecare zi poți accesa comunitatea PicsArt pentru a găsi mii de stickere, fotografii și filtre.

PicsArt dispune de toate funcțiile de bază pentru retușarea pozelor, precum: decupare, încadrare, întindere, clonare, adăugare de text și ajustarea curbelor.

Caracteristici și principalele avantaje:

 • Instrumente și efecte pentru crearea de colaje fotografice
 • Peste 5 milioane de stickere create de utilizatori
 • Posibilitatea de a partaja imaginile pe rețelele sociale sau prin e-mail
 • Instrumente de desen

Pentru instalare gratis pe telefon accesează aici Google Play sau App Store aici.

În încheiere

Acum că am văzut cele mai bune aplicații de editat poze gratis, tot ce trebuie să faci este să le testezi și să alegi aplicația care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Indiferent că ești un fotograf amator sau un profesionist, aceste aplicații îți vor oferi instrumentele necesare pentru a îmbunătăți aspectul fotografiile direct pe dispozitivul tău mobil.

Cu aceste opțiuni la dispoziție, poți transforma orice imagine obișnuită într-o capodoperă de artă, îmbunătățind calitatea și estetica fotografiilor tale.

În plus, multe dintre aceste aplicații oferă funcții avansate care erau disponibile doar pe software-uri de editare foto pentru PC, făcându-le accesibile și ușor de utilizat pentru orice nivel de experiență.

Așadar, explorează-le, experimentează cu diferite stiluri și efecte și descoperă potențialul nelimitat al creativității tale fotografice.

Lasă un comentariu