Cele mai folosite aplicații de dating în România

De la Tinder la Facebook Dating, iată cele mai folosite aplicații de dating România în 2024 pentru întâlniri, matrimoniale online, socializare sau să-ți faci prieteni noi.

Aplicațiile de întâlniri online sunt, chiar și în 2024, una dintre cele mai bune modalități de a cunoaște oameni pentru o relație, indiferent dacă acestea sunt trecătoare sau de lungă durată.

Dacă nu ești interesat/ă de o relație, poți să folosești o aplicație de dating online pentru a cunoaște persoane interesante din afara cercului tău de prieteni sau ca să-ți faci prieteni noi, dacă te simți singur/ă într-un oraș nou, de exemplu.

Cauți aplicații de dating gratis și de încredere pentru a cunoaște oameni noi sau pentru a găsi sufletul pereche, dar nu știi pe care să o alegi?

Internetul este plin de site-uri de întâlniri online, dar pentru a te ajuta să alegi ceea ce crezi că ți se potrivește cel mai bine, citește mai departe și vei descoperi lista cu cele mai bune aplicații de dating din România.

Selecția a fost făcută pe baza ușurinței în utilizare, popularitate, interfață simplă, disponibilitate pentru toate sistemele de operare, caracteristici, grad de securitate pentru confidențialitate și opțiuni oferite gratuit.

Cele mai folosite aplicații de dating în România în 2024

Iată care sunt cele mai utilizate aplicații pentru întâlniri online în 2024.

Tinder

Aplicații de dating România gratis.
Tinder este una dintre cele mai utilizate aplicații de dating în România.

Tinder este una dintre cele mai populare aplicații de dating gratis pe care o poți utiliza pentru a cunoaște persoane noi din România sau chiar toată lumea.

Utilizarea este gratuită și foarte simplă: trebuie doar să descarci și să instalezi aplicația pe telefon, creezi un cont cu Facebook, Google sau număr de telefon, apoi completează câteva date despre tine, cum ar fi nume, data nașterii, unele preferințe și ceea ce cauți.

După ce ai terminat de completat profilul, trebuie să activezi geolocalizarea pe dispozitiv, astfel Tinder poate să înțeleagă unde te afli și să-ți arate persoanele din zonă care sunt înscrise și care corespund profilului tău.

Dacă o persoană te interesează glisezi spre dreapta (Like), dacă nu ești interesat glisezi spre stânga (Nope).

Alternativ, poți să folosești butoanele din meniul de jos, cu ”X” arăți că nu ești interesat, cu inimioara verde arăți că persoana din profil te interesează.

Orice alegere pe care o faci în privința unei persoane, mă refer la ”Like” sau ”Nope”, este anonimă și persoana în cauză nu primește nicio notificare.

Dacă două persoane își dau ”Like” reciproc este ”Match” și se activează mesageria cu persoana respectivă. În acest mod poți să comunici cu persoana care îți place și te place.

Un alt instrument de interacțiune în aplicația Tinder este ”Super Like”, care indică o apreciere foarte puternică din partea ta pentru un profil.

Ca să dai cuiva un ”Super Like” glisează spre sus sau apasă pe pictograma cu steluța albastră din meniul de jos.

În versiunea gratuită ai la dispoziție doar un ”Super Like” pe zi, dacă ai nevoie de mai multe trebuie să cumperi un abonament.

De reținut faptul că persoana căreia acorzi un ”Super Like” va primi o notificare.

Dup cum am spus deja, aplicația Tinder este gratuită, dar unele funcții suplimentare sunt contra cost, cum ar fi să poți vedea cine ți-a dat ”Like” sau să poți da ”Like-uri” nelimitate.

În orice caz, versiunea gratuită îți permite să cunoști persoane noi din zona ta fără să plătești nimic.

Aplicația de dating Tinder este disponibilă pentru Android (descarcă de aici), pentru iPhone (descarcă de aici) sau pentru computer folosind un browser web la adresa tinder.com.

Facebook Dating

Aplicații de dating gratis România
Aplicații de dating gratis România.

Facebook Dating este un serviciu integrat în aplicația Facebook, conceput pentru a reuni oameni cu interese comune, evenimente și grupuri.

Serviciul se adresează celor care caută un suflet pereche, dar este posibil să îl folosești și pentru socializare, discuții și prietenii.

Înainte de a explica cum se folosește Facebook Dating, trebuie mai întâi să spun că prin înregistrarea la acest serviciu se creează un fel de cont secundar, care este afișat doar utilizatorilor care sunt înscriși la serviciul de dating.

Utilizatorii Facebook care nu sunt înregistrați pe Facebook Dating sau prietenii din lista ta nu vor afla că te-ai înscris și nu vor primi nicio notificare în acest sens.

Încă o precizare: serviciul Facebook Dating este disponibil doar pe aplicația pentru smartphone (Android sau iOS), dacă vei accesa contul tău cu un computer nu o să găsești opțiunea de înscriere.

Serviciul Facebook Dating nu este disponibil nici pe aplicația Facebook Lite.

Acestea fiind spuse, pentru a folosi Facebook Dating, pornește aplicația Facebook pe telefon, conectează-te la contul tău, apasă pe pictograma ”Meniu” (cele trei liniuțe orizontale) și apasă pe opțiunea ”Dating”.

Trebuie să parcurgi pașii pentru a crea profilul, indicând câteva informații personale, cum ar fi orașul unde trăiești, persoanele pe care dorești să le întâlnești, vârsta ta (trebuie să ai cel puțin 18 ani ca să folosești serviciul Dating) și așa mai departe.

În mod implicit, aplicația va prelua informațiile din profilul tău Facebook, dar, dacă dorești, aceste informații pot fi modificate.

De exemplu, în mod implicit Facebook Dating va prelua fotografiile din contul tău Facebook, dar, dacă dorești poți să adaugi poze noi de pe telefon, care vor fi vizibile doar pe profilul Dating.

După ce termini cu crearea profilului și activezi localizarea, poți să vezi alte persoane înscrise la serviciul Facebook Dating și, atingând fotografiile lor, poți vedea informațiile lor personale.

Prin urmare, nu-ți rămâne altceva de făcut decât să apeși pe pictograma cu ”Inimioară” dacă te interesează o persoană sau să apeși pe pictograma cu ”X” dacă nu ești interesat/ă.

În cazul în care aprecierea este reciprocă, poți să începi să discuți în privat cu acea persoană folosind câmpul de mesagerie instant.

Aplicația Facebook este de obicei preinstalată pe telefon, dar dacă nu o ai deja sau ai șters-o din greșeală, o poți descărca de pe Google Play sau App Store.

Bumble

Aplicație de matrimoniale România
Aplicație de matrimoniale România.

Bumble este o altă aplicație de dating gratis și destul de folosită în România, foarte asemănătoare cu Tinder.

Ceea ce o diferențiază de celelalte aplicații pentru întâlniri online este faptul că în cazul unui ”Match”, adică două persoane de sex opus își dau ”Like” reciproc, este femeia care poate avea prima inițiativă.

În acest mod, femeile sunt protejate de mesaje și cereri nedorite.

Funcționarea aplicației Bumble nu diferă prea mult de alte aplicații de dating.

Trebuie să descarci și să instalezi aplicația pe telefon, creezi un cont cu numărul de telefon sau cu Facebook, adaugi câteva informații despre tine, cel puțin o poză și setezi ce persoane dorești să întâlnești.

Odată terminat profilul poți să vizualizezi persoanele care corespund profilului tău.

Derulezi în jos ca să vezi informațiile profilului și dacă te interesează, glisezi spre dreapta (swipe right), dacă nu, glisezi spre stânga (swipe left).

După cum am specificat deja, doar femeile pot face primul pas, deci dacă ești un bărbat care a dat ”Like” unui profil de femeie, aceasta va primi o notificare și are la dispoziție 24 de ore ca să te contacteze.

Aplicația de dating Bumble este gratuită, dar unele funcții sunt contra cost, cum ar fi să vezi care persoane ți-au dat ”Like”, să mărești timpul în care o persoană de sex feminin poate să răspundă sau să dai unui profil un ”Super Like”.

Ca să încerci aplicația de întâlniri Bumble pe telefon cu Android apasă pe acest link de pe Google Play.

Cine are iPhone poate descărca aplicația Bumble de pe App Store.

Poți să accesezi aplicația Bumble și cu un computer la această adresă web: bumble.com.

Alte aplicații de dating utilizate în România

Iată alte câteva aplicații pentru întâlniri online și matrimoniale pe care poți să le iei în considerare.

Lovoo

Lovoo este o altă aplicație pentru întâlniri și socializare online.

Odată ce ai finalizat înregistrarea gratuită, aplicația îți va propune o listă de persoane bazându-se pe setările contului tău.

Ca și în cazul altor aplicații de dating, dacă o persoană te interesează apeși pe pictograma cu inimioară, dacă nu te interesează apeși pe pictograma cu X.

Dacă ești indecis/ă, poți să apeși pe fotografie și să îi vizitezi profilul, să vezi celelalte fotografii încărcate și să citești mai multe detalii.

În meniul de jos îți poți personaliza căutarea indicând, de exemplu, sexul, vârsta și zona geografică.

Aplicația Lovoo este gratuită și îți permite să trimiți 3 solicitări de chat gratuite pe zi; pentru cereri nelimitate și alte funcții suplimentare, va trebui cumperi un abonament Lovoo Vip.

Instalează aplicația Lovoo pe telefon Android de pe Google Play. Pentru iPhone accesează acest link.

Meetic

Meetic este o aplicație de întâlniri online foarte populară, care diferă de celelalte datorită capacității de a-ți personaliza mai mult profilul și pentru cele mai bune instrumente de interacțiune.

Odată finalizată înregistrarea va trebui să răspunzi la câteva întrebări personale care vor ajuta alte persoane să te cunoască mai bine, după care algoritmul îți va propune o listă de persoane bazându-se pe setările tale din profil.

Dacă ești interesat de o persoană poți să lași un Like apăsând pe butonul verde, dacă nu ești interesat, apeși pe X-ul roșu.

Poți să folosești butonul cu fulgerul albastru ca să indici ”dragoste la prima vedere”.

Ca să instalezi aplicația Meetic pe Android apasă pe acest link. Cine are iPhone poate să descarce aplicația de pe App Store de la această adresă.

Happn

Happn este o aplicație de dating gratuită pentru adevărați visători.

Folosind localizarea prin GPS, aplicația este concepută pentru a găsi persoanele pe care le întâlnești în timpul deplasărilor tale.

Ca și în cazul altor aplicații de dating, trebuie să dai Like profilului care te interesează, iar dacă cealaltă persoană îți lasă și ea un Like poți să comunici cu ea.

Ca să instalezi aplicația Happn pe smartphone Android apasă pe acest link. Pentru iPhone apasă aici.

Lasă un comentariu