Puterea gândurilor- mindfulness

Puterea gândurilor- mindfulness

Gândurile sunt ca o sămânță. Indiferent de gândurile pe care le gândim – obținem rodul acestor gânduri (bune sau rele).

Gândurile noastre creează o vibrație și vibrația este energie. Cum vă simțiți depinde în mare măsură de gândurile voastre. Gândurile tale sunt extrem de puternice. Ele determină modul în care te simți, deciziile și acțiunile tale – fiecare parte a vieții tale pe care o poți controla. Gândurile tale sunt unul dintre cele mai puternice instrumente pe care le vei avea vreodată în schimbarea vieții tale. Lasă-mă să explic de ce prin exemple.

De exemplu, să presupunem că sunteți culcat în pat și auzi un bubuit puternic. Acesta este un eveniment. Dacă te gândești la tine „este un spargător”, probabil că te simți speriat. Personalitatea și experiențele din trecut îți vor determina acțiunile. Te simți speriat și te ascunzi sub pături – o consecință probabilă a acestui fapt este că îți va lua mult timp să adormi și te vei simți obosit a doua zi.

Să luăm același scenariu, stai culcat în pat și auzi un bubuit puternic. Atunci te gândești în sinea ta „este doar pisica vecinului”. Acest lucru ar putea duce la mai multe sentimente diferite, dar să presupunem că vă simțiți ușurați. Comportamentul care urmează va depinde de personalitatea ta și de experiențele din trecut cu pisica vecinului, dar să presupunem că te hotărăști să stai în pat și să te culci. Consecința ar fi că ai un somn bun și te simți odihnit a doua zi.

Deci, cu acest scenariu, puteți avea două rezultate complet diferite! Rezultatul nu depinde de eveniment, ci de gândurile tale despre eveniment. În primul scenariu, creierul nesigur este activat, deoarece mintea noastră percepe o amenințare atunci când gândim că sunetul este produs de un spargător. Această amenințare percepută activează răspunsul la stres și în această situație emoția declanșată este frica. În al doilea scenariu, același eveniment are un rezultat foarte diferit. Gândul la eveniment este unul care nu amenință și nu judecă, prin urmare activează creierul sigur. Acest lucru duce la senzația de ușurare, relaxare și somn bun.

 

CONTROLEAZĂ-ȚI GÂNDURILE – CONTROLEAZĂ-ȚI VIAȚA

În viața ta vor exista întotdeauna evenimente și circumstanțe pe care nu le poți controla. Dar dacă înveți să-ți controlezi gândurile, starea ta de spirit și comportamentul nu mai depind de circumstanțe, ci de tine. Când recâștigi controlul asupra gândurilor tale, recâștigi controlul asupra sentimentelor și acțiunilor tale. Gândurile tale îți modelează realitatea mai mult decât orice altceva. Prin urmare, a nu avea control asupra gândurilor tale este egal cu a nu avea control asupra vieții tale.

Prin practicarea Mindfulness vei deveni mai conștient de gândurile tale și vei recâștiga controlul asupra lor. Practicând gândirea amabilă și fără judecată, împiedici activarea creierului nesigur și recâștigi controlul asupra sentimentelor și comportamentului tău. Acest lucru vă va readuce în control și vă va permite să vă remodelați viața în orice mod doriți.

 

a posta un comentariu

Poti vorbi cu noi !